Thuisbakkers

Over T-waarde (T65) en gluten

Tarwe classificering gaat over het mineraal gehalte Er wordt veel onzin geschreven over de relatie tussen het type meel en het te verwachtte bakresultaat. Het type getal zegt iets over de mineralen in het meel. Maar de bak-aard wordt niet door de mineralen bepaald maar primair door de glutenvormende eiwitten. Juist de gluten verdwijnen totaal

Prijslijst

    Producten prijs     Tarwemeel (volkoren) 1 kg € 1,80     Tarwemeel (volkoren) 5 kg € 7,00     Gerstemeel 1 kg € 1,80     Gerstemeel 4 kg € 6,00     Maismeel 1 kg € 2,00     Maismeel 5 kg € 8,00     Roggemeel 1 of 5 kg      € 1,80 of 7,50/5kg     Speltmeel 1

Brood met Fitkoren mix

Fitkoren is een broodmix die het zelf bakken van brood eenvoudiger maakt, zowel in de oven als in de broodbakmachine. Door een combinatie van verschillende meel soorten en producten die meel beter laten rijzen ontstaat een super handige mix voor luchtige heerlijke broden. Recept: 500 gram fitkoren broodmix 300 ml water (of 300 gram) 7

Zuurdesem

Zuurdesembrood heeft meer tijd nodig om te rijzen dan gistbrood. Dat betekent wel dat de gluten verder afgebroken zijn, wat het brood makkelijker verteerbaar maakt en meer smaak geeft. Daarnaast komen in zuurdesem ook melkzuurbacteriën en azijnzuurbacteriën voor. Die zorgen voor de licht zurige smaak waaraan zuurdesem zijn naam te danken heeft. Tip:   Gebruik je

Volkoren broodbaktips

Bak een beter brood met de tips van uw molenaar Heeft u het een keer geprobeerd volkorenbrood te bakken en vond u dat het beter kon? Hier wat tips om een goed brood te bakken. Wat u moet weten: Tarwebloem rijst het beste; volkoren tarwemeel rijst minder, roggemeel of gerst rijst een beetje, andere meelsoorten